Samvete och samvetsfrihet på Lunds stadsbibliotek

Lunds stadsbibliotek Sankt Petri kyrkogata 6, Lund

Välkommen att lyssna till en föreläsning med Johannes Ljungberg, som är en av författarna till antologin Samvete i Sverige. Om frihet och lydnad från medeltid till idag. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till författaren.

Seminarium kring #metoo

Södertörns högskola Alfred Nobels allé 1, Flemingsberg

På Södertörns högskola hålls den 16 februari ett seminarium kring boken Maktordningar och motstånd – Forskarperspektiv på #metoo i Sverige.

Om kronprinsars fostran på Livrustkammaren

Livrustkammaren Slottsbacken 3, Stockholm

Andreas Hellerstedt håller föredrag kring sin nya bok Fostran i purpur. De karolinska kronprinsarnas lärare och undervisning. I 1600-talets Sverige skulle den ideale härskaren ”rätt känna och bära sin purpur” – det vill säga förkroppsliga den färg som ända sedan antiken förknippats med kejsare och...

Webbinarium om facklig internationalism

Välkommen att delta i ett webbinarium där Johan Svanberg presenterar sin bok Europas kärna och utkanter. Facklig internationalism under kalla kriget och Europaintegrationen 1947–1972.

En tidsresa i Lund

Lundagård Kyrkogatan 15, Lund

I år firar domkyrkan i Lund 900 år och det firas bland annat med en heldag fylld av historia. Den 3 juni förflyttas Lundagård tillbaka till medeltiden, den tid då kyrkan byggdes.

Bokmässan i Göteborg

Svenska mässan Mässans Gata 24, Göteborg

Nu är det bokmässa och givetvis finns Nordic Academic Press där. Ni är välkomna att besöka oss i vår monter (B04:49) och ni hittar oss och flera av våra författare även vid seminarier och samtal.   Torsdag 28/9  kl. 14.00–14.20  Globala torget Christopher Collstedt talar...

De Svenska Historiedagarna

I år kommer De Svenska Historiedagarna att hållas i Lund 6–8 oktober. Det är ett fullspäckat program med många intressanta och spännande föreläsningar samt ett antal utflykter på söndagen. Flera av våra författare kommer att delta i seminarier och Nordic Academic Press finns förstås på...

Kunskapshistoria på Lunds stadsbibliotek

Lunds stadsbibliotek Sankt Petri kyrkogata 6, Lund

Välkommen att lyssna till en föreläsning med Johan Östling, som är en av redaktörerna till antologin Knowledge Actors. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till författaren.

Idéhistoria på Lunds stadsbibliotek

Lunds stadsbibliotek Sankt Petri kyrkogata 6, Lund

Erland Sellberg, professor emeritus i idéhistoria vid Stockholms universitet, föreläser kring sin bok Tänkandets odyssé. Tidigmodern idéhistoria 1350–1600. Under perioden 1350–1600 upplevde Europa en dramatisk brytningstid då synen på människan och världen förändrades. Renässanshumanisterna omstöpte kultur, konst och politik, och de europeiska upptäcktsresorna vidgade både...

Bokmässa i Lund

Stadshallen i Lund Stortorget 9, Lund

Köp en julklapp till någon eller en bra bok till dig själv! Det är bokmässa i Lunds stadshall och vi finns där med ett bokbord bland över 70 andra utställare.

Bokprat om polarisering och ålar

Svenska litteratursällskapets hus Riddaregatan 5, Helsingfors, Finland

Svenska litteratursällskapet i Finland bjuder in till bokprat om polarisering och ålar. Till grund för pratet ligger bland annat boken Polarisering av Fredrik Eklöf och Jonas Hansson.