Varukorg (0)
  • No products in the cart.
HemIntegritetspolicy

Integritetspolicy

För Nordic Academic Press är det viktigt och självklart att vi vill skydda din integritet. Följande information är framtagen för att hjälpa våra användare att förstå vilken information vi samlar in från vår webbplats, och hur vi hanterar och använder den informationen. Policyn gäller enbart i situationer där vi behandlar personlig information som samlats in från vår hemsida. Genom att använda vår webbplats godkänner du att din personliga information behandlas i enlighet med denna integritetspolicy. Denna information är ett komplement till vår generella integritetspolicy och berör de delar som har direkt koppling till vår webbplats. Vill du läsa vår allmänna policy om integritet och personuppgifter var vänlig och kontakta oss på info(a)nordicacademicpress.com

Personuppgiftsansvarig
Vi har en utsedd ansvarig person för dataskyddsfrågor. Vid frågor kring integritets- och dataskydd, var vänlig och kontakta oss på info(a)nordicacademicpress.com

Vilka uppgifter samlas in
Vi samlar själva in uppgifter om hur du som besökare använder webbplatsen. Denna information behandlas med stöd av en intresseavvägning och används för att utveckla webbplatsens funktioner och innehåll. Den information det handlar om är enhetsinformation – t.ex. IP-adress, språkinställningar, webbläsarinställningar, tidszon, geografisk information, operativsystem, plattform och skärmupplösning (via statistikverktyg och WordPress). Vi sparar ingen personligt identifierbar information i kakor och är noga med att följa riktlinjer från våra leverantörer. Personligt identifierbar information på den här webbplatsen kommer inte att säljas, ersättas, överföras eller vidarebefordras till något annat företag, för något syfte, utan din tillåtelse.

Verktyg för analys
För att kunna följa användarnas aktiviteter på vår webbplats använder vi Google Analytics, ett webbanalysverktyg från Google Inc. (Google) och använder kakor som kan följa användarens inställningar vid besök på våra webbplatser. Den genererade informationen (inklusive IP-adress) kommer att bli anonymiserad som standard så att en personlig referens utesluts. Informationen som genereras av dessa kakor överförs vanligtvis till och lagras av Google på servrar i USA. Som användare har en alltid möjlighet att inaktivera kakor i webbläsarinställningarna.

Google använder denna information för att utvärdera användningen av webbplatserna, sammanställa rapporter om användarnas aktivitet på våra webbplatser och tillhandahålla oss andra tjänster med anknytning till användningen av våra webbplatser. Vi använder denna information enbart för statistiska ändamål.

Externa länkar
Våra webbplatser kan innehålla länkar till webbplatser hos andra organisationer eller företag. Vi ansvarar inte för integritetspolicy och hantering av personuppgifter på sådana.

Tredjepartstjänster
Vi kan komma att samarbeta med tredjeparter för att tillhandahålla tjänsterna beskrivna i denna policy. Vi delger i så fall endast personuppgifter som är nödvändiga för att tredjeparterna skall tillhandahålla tjänsterna.

Foton
Foton på webbplatsen https://www.nordicacademicpress.se publiceras endast efter överenskommelse om samtycke till detta. Bilderna kommer endast att användas där Nordic Academic Press står som avsändare. Ändamålet med publiceringen av bilder är att informera om vår verksamhet. Fotograferade personer kan alltid begära att få information om vilka bilder som finns på vederbörande och att dessa tas bort efter önskemål.

Användarens rättigheter
Användare har rätt att begära information om vilka personuppgifter vi lagrar om användaren.

Om personuppgifterna vi har är inaktuella eller felaktiga har användaren också rätt att begära en uppdatering och korrigering av uppgifterna. Användaren kan också ha rätt att begära radering av personuppgifter vi har om användaren, förutsätt att vi inte har en lagstadgad skyldighet att behålla uppgifterna eller ett legitimt intresse för att behålla sådana uppgifter som väger tyngre.

Om behandlingen av personuppgifter utförs efter samtycke har användaren rätt att när som helst vända sig till personuppgiftsansvarig för att återkalla sitt samtycke, utan att detta påverkar lagligheten av behandlingen av personuppgifter innan detta återkallades.

Varje begäran om åtkomst, rättelse och radering, liksom återkallning av samtycke, måste göras skriftligen till personuppgiftsansvarig. Om du inte är nöjd med det sätt på vilket vi har hanterat dina personuppgifter, har du rätt att anmäla detta till Datainspektionen eller annan behörig tillsynsmyndighet.

Säkerhet
Vi använder oss av övervakning på vår webbplats och har skydd mot eventuella intrång med hjälp av malware- och virusskydd.

Ändring av vår nätintegritetspolicy
Vi kan komma att uppdatera denna policy. Återbesök gärna vår nätintegritetspolicy för att ta del av uppdaterad information om hur vi hanterar integriteten för våra besökare.

Kakor
Vi använder kakor (cookies) på vår webbplats. Du kan själv kontrollera vilka kakor som får placeras i din webbläsare och du kan ändra dina inställningar när som helst. Läs mer i vår policy för kakor och gör dina val.

Jag godkänner kakor

Inställningar

Ditt godkännande sparas under ett år.

Vad är kakor och hur fungerar de?
En kaka är en liten textfil som webbplatsen du besöker begär att få spara på din dator. Kakor är en vanlig företeelse och används på många webbplatser. Informationen i kakan gör det t. ex. möjligt att följa kunders surfande kring en webbsida.

Vad använder vi kakor till?
Vi använder två typer av kakor. Den ena typen sparar en fil under en längre tid på din dator. Den används till exempel för att se hur ofta någon besöker vår webbplats. I de kakor vi använder sparas ingen personlig information och/eller information relaterad till vilka sidor som besöks.

Den andra typen av kakor kallas sessionskakor. Den här kakan lagras endast temporärt i din dator. En sessionskaka försvinner när du stänger din webbläsare. Den används exempelvis till att hålla reda på att vissa funktioner inte upprepar sig i onödan.

Om du inte accepterar kakor kan du inte använda vår webb-butik fullt ut.

 

Uppdaterad 2020-02-19